Как да защитим апартамента или къщата си

01/03/2023

Как да защитим апартамента или къщата си

Как да защитим апартамента или къщата си
МОЖЕМ ДА ПРОИЗВЕДЕМ ВРАТА ПО ВАШИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА СИГУРНОСТ
Най-честият начин натрапниците да влязат в апартамент е през входната врата. Да, стабилните врати и ключалки не са евтини, но такава покупка е очевидно по-добре от това какво може да се случи. Ако спестите пари и купите крехка врата със стандартна ключалка, веднага отбелязваме, че няма врати и брави, които да са 100% сигурни.
Основната ни задача е да инсталираме такава система, която ще отнеме на нападателя максимално време за отваряне.
Първото нещо, което си струва да купите по пътя към подобряване на сигурността на апартамент, е това. Нова врата изработена от метал, но за да е наистина трудно да се счупи, деформира или отреже, трябва да обърнете внимание на редица параметри:

1. Конструкция на врата
Препоръчително е конструкцията на крилото да бъде подсилена с метални профили. Рамката на вратата със стоманени квадрати или метални профили,захванати с шишове, вградени в стените.

2. Избор на надеждна ключалка
Вратата е само половината от битката. Дори и най-издръжливото платно няма да помогне, ако ключалката може да се отвори с най-простия щифт. За тези, които живеят в жилищен блок, ключалката е дори по-важна от трайното крило на вратата, тъй като малко хора се осмеляват да разбиват самата врата. Ключалки (патрони), които не могат да се отварят, не съществуват, така че трябва да изберете тези, които ще отнемат на крадеца най-много време за отваряне. Въз основа на това правило, на входните врати по-добре е да инсталирате две брави с различни ключалки. Колкото по-дълго крадецът ще отваря ключалките, толкова по-вероятно е някой да го забележи или да се предаде сам.
Експертите по сигурността на апартаментите съветват да се използва и от вътрешната страна на вратата НОЩНО ЗАКЛЮЧВАНЕ (РЕЗЕ).
За да сте максимално уверени в безопасността си, изберете брава със защита на ключалката (БРОНИРОВКА) от чужди предмети.

3. Аларма за апартамент и къща
Алармата обикновено се монтира като допълнение към други системи за сигурност. Това е един от най-добрите начини да осигурите неприкосновеността на дома си.
Най-добрият и в същото време най-скъпият вариант на аларма е , когато сигналът отива до частна или обществена охранителна компания. В този случай служителите му пристигат на обекта след няколко минути.

Галерия

Как да защитим апартамента или къщата си 5 Как да защитим апартамента или къщата си 6

Назад